donation_da

mini_donation_da

Støtte til medarbejdere

Økonomisk håndsrækning giver tryghed

maciej_kaniasty_dsc5698_sh_smallSiden 2001, har Maciej Kaniasty arbejdet som formand og operatør i Hardware-produktionen hos NB Polska i Gniezno. Han trives med jobbet og kollegerne, og det er medvirkende til, at han kan overkomme det pres, som det er at leve med en hjernetumor. Maciej har det godt nu, men sådan har det ikke altid været.

I 2006 blev han for første gang opereret for en hjernetumor, som begyndte med hovedpine og smerter bag venstre øje. Efter otte år var der desværre igen aktivitet i hjernetumoren, og Maciej måtte igennem den anden operation, hvor man fjernede det meste af tumoren. Resten kan ikke fjernes, da det ligger for tæt på vitale dele. Til gengæld får Maciej nu foretaget en MR-skanning hver 6. måned således, at han har sikkerhed for, at alt fortsat er godt.

Der er lang ventetid på MR-skanninger i sundhedssystemet, så Maciej har valgt at bruge den økonomiske håndsrækning fra Medarbejderfonden til at købe skanning på en privatklinik. Han håber dermed at kunne fortsætte med at være rask og rørig og ikke behøve flere operationer.

Ida Therese er glad for studierne

ida_lunde_einvik_01d0530_sh_small

Norske Ida Therese Lunde Einvik på 21 år studerer kemi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU). Hun synes især godt om laboratoriearbejdet og om efterfølgende at skrive rapporter om resultaterne. Hun håber efter endt uddannelse at komme til at arbejde med kemisk analyse.

Hendes far, Frode Einvik, har arbejdet hos VELUX Norge i mere end 10 år, og han er naturligvis stolt over datteren, men også over at hans arbejdsplads har været medvirkende til, at hun har fået et uddannelseslegat fra Medarbejderfonden. Sådan et skulderklap er klart motiverende både for Frode og Ide Therese.

452

DONATIONER I 2017

Vi uddelte 8.2 millioner kr. i 2017.

308 donationer på i alt 6,0 millioner kr. gik til nuværende eller pensionerede medarbejdere, der enten havde brug for hjælp i en svær situation eller søgte støtte til deres børns uddannelse.

144 donationer på i alt 2,2 millioner kr. blev givet i støtte til projekter i gruppens lokalområder verden over.

Laesmereomvoresdonationer

Støtte til lokale projekter

Fodbold er mere end bare sport…

birlikspor_fussballstiftung_sh_smallSiden begyndelsen af 2016 har fodboldklubben, Birlikspor Biblis, haft fodboldspillere fra bl.a. Etiopien, Afghanistan, Irak, Tyrkiet og Tyskland. Det var bestyrelsesmedlem i klubben, Sakir Yasar, som først bød en flygtning velkommen, og siden er kommet flere til.

Sportsligt giver det stort udbytte at have en bred trup, som kan udfordre hinanden og være med til at sikre point til holdet. Kulturelt og menneskeligt giver det endnu større udbytte; uanset hvilken baggrund man har. De unge spillere prøver at lære det tyske sprog og hører om tysk kultur, og de klubmedlemmer og spillere, som har været længe eller altid i Tyskland, bliver beriget med viden om andre kulturer. Via fodboldklubben er det endda lykkedes at få flere flygtninge i job i lokale virksomheder.

De meget engagerede frivillige i fodboldklubben opfordrer flere til at involvere sig med de udlændinge, som man møder på sin vej, fordi det er så berigende for begge parter. Støtten fra Medarbejderfonden er brugt på indkøb af fodboldudstyr, f.eks. mål og stribemalingsudstyr.

 

 

Fyrtårnsprojekt i Argentina

genbrug_sume_materiales_sh_smallVivienda Digna Home Improvement Store er et socio-økonomisk program, som formidler kontakt mellem de, som har byggematerialer og møbler, som de gerne vil donere og de, som har behov for disse ting. Programmet er for lav-indkomst-familier. Samtidig bidrager programmet til at nedbringe spild og er på den måde samfunds- og miljøvenligt.
Alejandra Noemí Morena er 52 år og har tre børn. Hun er én af dem, som er blevet godkendt til at købe i butikken i Buenos Aires. Hun siger: ”I begyndelsen var mit hus bare et rum og et badeværelse, men takket være Sume Materiales, blev jeg i stand til at forbedre og indrette mit hus, så mine børn nu har et godt og trygt hjem”. Organisationens udfordring er at udvide geografisk, således at dem, der køber brugte byggematerialer og møbler ikke skal bruge for mange ressourcer på at få bragt tingene fra butikken til eget hjem.

Medarbejderfonden synes, at det ansøgende projekt rummer mange positive elementer socialt, samfundsøkonomisk og miljømæssigt, så det var dejligt at kunne donere økonomisk hjælp til at åbne endnu en ”butik”. Organisationen har ambition om at have fire afdelinger i Buenos Aires.

Medarbejderfonden har valgt, at dette projekt er et såkaldt ”fyrtårnsprojekt”, da det er ret innovativt og kan gøre en stor forskel for mange mennesker. Derfor har projektet fået et større beløb, end der normalt gives til mere traditionelle projekter, som er i geografisk nærhed af selskaber i VKR Gruppen.