donation_da

mini_donation_da

Støtte til medarbejdere

Razvan holder sig aktiv og positiv

Det så sort ud, da Razvan Grigorescu kom slemt til skade i 2017. Han blev lam fra halsen og ned, men efter genoptræning har han fået noget af førligheden igen. Han har bl.a. genvundet 75% af bevægeligheden i sine hænder, hvilket er nok til, at han kan arbejde med IT hjemmefra.

Razvan havde dog mod på mere, og da han i 2019 mødte en racerkører med samme handicap som ham selv, fandt han et forbillede. Racerkøreren var nemlig national mester i rally og kørte i en specialbygget bil. Racerkøreren var også aktiv i en forening, der arbejder for at forbedre forholdene for handicappede, og han rådgav Razvan om hjælpemidler, der kunne gøre livet lidt lettere.

Med økonomisk hjælp fra Medarbejderfonden, har Razvan fået en ny og bedre kørestol, samt et gangstativ, der hjælper ham med gå oprejst.

Razvans hustru Roxana, VELUX Romania (Rumænien), der har stået for ansøgningen til Medarbejderfonden, fortæller, at han nu er mere mobil, hvilket også har øget hans selvstændighed og givet ham mere selvtillid. På trods af omstændighederne er parret optimistiske og tror på, at Razvan en dag kan komme til at gå igen. De er begge taknemmelige for den håndsrækning, de har modtaget fra Medarbejderfonden – den har gjort en stor forskel.

Emmas vej til drømmeuddannelsen

Det hele begyndte ved en håndboldkamp i 2014. Emma Lynge Christensen kom til skade i kampen og ødelagde både korsbånd og menisk i sit knæ. Efter en operation året efter skulle hun i gang med et genoptræningsforløb hos en fysioterapeut og blev undervejs interesseret i faget. Da Emma nogle år senere skulle vælge uddannelse, stod fysioterapeutuddannelsen ikke blot øverst på listen – det var faktisk det eneste, hun kunne komme i tanke om.

Emma finder motivation i at arbejde med mennesker: ”Jeg synes, det er spændende, fordi ingen mennesker er ens. Der er altid nye måder, jeg skal tilgå mine patienter, og det er altid forskellige historier og oplevelser, de kommer med. Det at hjælpe andre mennesker giver mig stor livsglæde”.

Medarbejderfondens bevilling er endnu ikke brugt, men Emma har tænkt sig, at nogle af pengene skal gå til indkøb af bøger. Hun skal nemlig snart skrive bachelor. ”Ellers tænker jeg, at de kan bruges engang efter sommer, når jeg er færdiguddannet og skal ud at markedsføre mig selv. Måske skal jeg begynde for mig selv. Det kommer til at kræve en del udstyr”. Emmas mor arbejder hos VELUX A/S i Skjern.

Støtte til lokale projekter

Basketballklub i Polen skaber sammenhold

MKK Gniezno er en basketballklub for juniorer i den polske by, Gniezno. Klubben henvender sig til børn i alderen 7–18 år og har ca. 90 aktive spillere fordelt i seks forskellige divisioner.

Selvom klubben primært henvender sig til børn, så engagerer hele familier sig ofte i klubben. For når børnene begynder til basket, finder resten af familien ofte ind i det sociale liv, der udspiller sig på sidelinjen. Når der er kampe i klubben, beskrives stemningen nærmest som familiær, når de yngste, teenagerne og forældrene alle er med og hjælper til eller hepper. Det er denne nære stemning, klubben prøver at udbrede lokalt, når de deltager i lokale idrætsbegivenheder eller samarbejder med den lokale skole.

Medarbejderfonden har støttet indkøbet af forskelligt træningsudstyr. Heriblandt nye bolde, oppustelige ’træningsmodstandere’ og ’træningsstiger’ til gulvet. Støtten er givet via NB Polska (Polen).

Et initiativ, der letter børns ophold på hospitalet

Hos VELUX Company i Dublin (Irland) arbejder der nogle ekstraordinært sympatiske medarbejdere. Det er nemlig deres fortjeneste, at Medarbejderfonden har kunnet støtte et lokalt initiativ, der gør hospitalsopholdet på Children’s Health Ireland i Crumlin lettere for tusindvis af børn. Heriblandt en tidligere kollega, der pludselig stod i en meget ulykkelig situation med en indlagt datter. Eftersom der ikke var tale om en nuværende medarbejder i Gruppen, blev støtten givet til et lokalt projekt, der havde indirekte effekt på situationen. Støtten gik til en fond, der i samarbejde med hospitalet sørger for, at afdelingerne har råd til at lave forskellige arrangementer, der skal skabe en smule glæde i den ellers hårde hverdag på hospitalet. Fondens støtte går til at afholde fødselsdagsfester, pizzaaftener, lege- og kunstaftener eller til indkøb af nyt legetøj.

Hospitalet tager årligt imod ca. 150.000 børn, og fonden arbejder utrætteligt for at bringe et lille smil frem på deres læber.

931

DONATIONER I 2020

Vi uddelte i alt 15,1 millioner kr. i 2020.

769 donationer til i alt knap 11,8 millioner kr. gik til nuværende eller pensionerede medarbejdere, der enten havde brug for hjælp i en svær situation eller søgte støtte til deres børns uddannelse.

Vores kampagne Sund & Sikker bidrog med i alt godt 0,5 millioner kr.

162 donationer til i alt 2,8 millioner kr. blev givet i støtte til projekter i  VKR Gruppens lokalområder verden over.

Læs vores årsrapport


VI STØTTER

sådansøgerdu-knap2