Støtte til medarbejdere

Adoption = stor glæde

Melanie Elliott, som har arbejdet i VELUX Canada siden 2008, og hendes mand James havde i flere år uden held forsøgt at få barn, både ved hjælp af medicinsk og operativ behandling, da de besluttede sig for adoption. De fik den yderst usædvanlige mulighed for at adoptere en lille pige på 3½ år, Serenity, som de allerede havde mødt kortvarigt gennem egen familie, da hun var et par måneder gammel. Efter adskillige møder med myndigheder, plejefamilie og Serenity selv, flyttede hun endelig hjem til Melanie og James. Serenity er en glad og kærlig pige, som er højt elsket af sin familie. Hun er glad for at gå i skole og lære nyt.

Processen med at blive forældre har til tider været rigtig hård, både følelsesmæssigt og økonomisk. Med støtten fra Medarbejderfonden ifm. ufrivillig barnløshed, er den økonomiske byrde blevet lidt mindre.

Dyrlæge uden grænser

Hund, kat, kanin, hest, ørkenrotter, fisk og løbeænder – Tilla Busk-Andersons barndom har været fyldt med både almindelige og også ret eksotiske dyr. Dertil kommer, at hendes far er dyrlæge, så ideen om at blive dyrlæge kom ikke fra fremmede. Hun har studeret til dyrlæge i godt fire år og glæder sig meget over, at en uddannelse i veterinærmedicin kan bruges til mange forskellige ting. Hun har endnu ikke besluttet sig for, om hun fremover skal vaccinere katte, operere hunde, rådgive landmænd, arbejde inden for medicinalindustrien, forske – eller noget helt andet.

Sideløbende med studiet, som Medarbejderfonden har støttet med et uddannelseslegat, har Tilla været på dyrlægetur til Sydafrika, og hun drømmer også om en tur til Nicaragua, hvor der er rig mulighed for at redde dyreliv og uddanne den lokale befolkning. Hun vil gerne gøre en positiv forskel for dyrene både lokalt og internationalt.

427

DONATIONER I 2016

Vi uddelte 7,8 millioner kr. i 2016.

294 donationer på i alt 5,6 millioner kr. gik til nuværende eller pensionerede medarbejdere, der enten havde brug for hjælp i en svær situation eller søgte støtte til deres børns uddannelse.

133 donationer på i alt 2,2 millioner kr. blev givet i støtte til projekter i gruppens lokalområder verden over.

Laesmereomvoresdonationer

Støtte til lokale projekter

Effektiv træning

Piger og drenge, yngre og lidt ældre, motionister og kampboksere – i Herning Amatør Bokseklub er der knap 100 medlemmer af alle slags. Der er rig mulighed for at træne alle ugens hverdage, og for kampbokserne er det de tekniske udfordringer og fremskridt samt tanken om at deltage i stævner og mesterskaber, som trækker, mens det for de mange motionister trækker at få sved på panden og samtidig være en del af det gode fællesskab.

Klubben har eksisteret i ca. 90 år, og drives med hjælp fra frivillige og ulønnede trænere. Meget af bokseklubbens udstyr har efterhånden en del år på bagen, og derfor var støtte til nye handsker og hjelme en god håndsrækning.

 

 

En hjælpende hånd i mørket

I alt 25 blinde og synshandicappede personer arbejder på det beskyttede værksted, HapAtelier i Brno, Tjekkiet. De producerer kunsthåndværk og brugsgenstande, f.eks. keramik, kurve af pil, perlearmbånd og smukke æsker. Produkterne sælges på lokale messer og markeder, via webshop, og nogle gange bestiller virksomheder produkterne direkte fra værkstedet.

Fru Zuzana har været synshandicappet i 12 år, og har desuden været næsten døv siden fødslen. Hr. Miroslaw fik en øjensygdom for syv år siden og har været synshandicappet lige siden. Sabina har været blind fra fødslen, og Barbara er næsten blind efter en tumor, som blev konstateret, da hun var blot 2 år gammel. – Alle har glæde af at komme i det beskyttede værksted. Det er dejligt at skabe noget, som andre kan bruge.

Det er organisationen TyfloCentrum Brno, som arbejder for at hjælpe blinde og synshandicappede med at få livsindhold og livskvalitet. En bevilling fra Medarbejderfonden er brugt til at købe en ovn, der benyttes til at brænde produkterne af ler.