donation_da

mini_donation_da

Støtte til medarbejdere

Intensiv hjemmetræning giver resultater hos familien Lombard

2019-03_lombard_ob4a1735”Bis” og et medfølgende håndtegn. Olivia er sulten. Selvom hun er 6 år, har hun vanskeligt ved at udtrykke sig som sine jævnaldrende. Hun lider nemlig af en meget sjælden sygdom, som gør, at hun udvikler sig meget langsomt (sprogligt, motorisk og kognitivt). 50 ord har hun lært nu (børn på hendes alder har i gennemsnit et ordforråd på 5.000-10.000 ord). Derfor ved hendes familie, at ”bis” og et bestemt håndtegn betyder: mad.

Charlotte Lombard, som til daglig arbejder hos VELUX A/S i Kolding, tog orlov sidste sommer for at fokusere 100% på hjemmetræning og familieliv. Hun trænede intensivt med Olivia i løbet af dagen for at give hendes udvikling et boost i den rigtige retning – og så var der tid til familien, når storesøster Astrid kom hjem fra skole og far fra arbejde. Hele familien bakkede op om projektet, selvom det betød, at Charlotte brugte størstedelen af sin tid og opmærksomhed på at hjælpe Olivia. I dag har Olivia gjort fremskridt på flere områder: Hendes syn, motorik og balance er blevet bedre og hendes sprog har udviklet sig, så familien nu er i stand til at føre korte samtaler – og hun glæder sig til at begynde i skole efter sommerferien.

Bevillingen fra Medarbejderfonden er gået til konsultation og et skræddersyet træningsprogram til Olivia og ikke mindst en forlænget weekendtur, hvor familien var sammen og hyggede sig: I efteråret tog de til Disneyland Paris – noget som Olivias storesøster Astrid længe havde drømt om.

Michał Bogacz er en rigtig Georg Gearløs:
Han studerer robotteknologi på Warsaw University of Technology

2019-03_uddannelse_bogacz_imgm2672Hans familie driller ham med, at hans værelse ligner laboratoriet fra tegneserien Dexter’s Laboratory med robotter og dimser over det hele. Det vildeste projekt, som han arbejder på for tiden, er en Mars Rover (robotkøretøj med robotarm), som skal bruges til at undervise nye studerende i programmering på den nyoprettede afdeling for robottekno-logi. Den styres ved hjælp af en handske, som Michał har været med til at udvikle.

Det var lidt et tilfælde, at Michał valgte robotteknologi. Faktisk ville han have læst biologi og kemi i gymnasiet, men på ansøgningsskemaet fik han krydset matematik og fysik af. Og så blev det teknologi i stedet for medicin, og hen ad vejen blev han mere og mere interesseret i robotter.
”I mange professioner kan menneskelige reaktioner spille ind på resultatet. Sådan er det ikke med robotter: En robot laver ikke fejl – hvis den gør noget forkert, så er det min programmering, der er skyld i det. Det kan jeg godt lide”, forklarer Michał.

Michał kan godt lide at undervise, så for at tjene til studierne, tilbyder han lektiehjælp. Han er også frivillig hjælper på et center for unge mennesker i byen. Når Michał afslutter sin uddannelse i februar 2019 har han ikke besluttet, hvad han skal. Det bliver måske noget indenfor neurale netværk og maskinlæring, som er hans nye passion.

Hjælpen fra Medarbejderfonden er gået til indkøb af forskellige dele og materialer til robotterne, som han har udviklet. Michałs far arbejder hos VELUX Polska Sp. z o.o.

1.501

DONATIONER I 2018

Vi uddelte 8.9 millioner kr. i 2018.

386 donationer på i alt knap 6,7 millioner kr. gik til nuværende eller pensionerede medarbejdere, der enten havde brug for hjælp i en svær situation eller søgte støtte til deres børns uddannelse.

1.000 medarbejdere modtog en donation i forbindelse med vores kampagne Sund & Sikker.

115 donationer på i alt knap 1,9 millioner kr. blev givet i støtte til projekter i  VKR Gruppens lokalområder verden over.

Laesmereomvoresdonationer

Støtte til lokale projekter

Skolekøkken til stor glæde for 200 elever

2019-03_velke_bielice_sk_3315Et nybygget skolekøkken stod klar i efteråret 2018 på skolen i Velké Bielice i Slovakiet, bl.a. takket være økonomisk støtte fra Medarbejderfond for VKR Gruppen. Stort set alle skolens 200 elever bruger køkkenet.

I dette skoleår indgår et ”livsstilsfag” som en del af undervisningen, hvor elever lærer om mad, økonomi og værdier, så de bliver rustet til at stå på egne ben en dag. Skole- køkkenet bliver brugt til at lære eleverne, hvordan man rent praktisk laver mad.
Til sommer er planen at holde en sommerlejr med madlavningstema, og her deltager børn af medarbejdere hos Partizánske Building Components-SK.

 

 

Nyt udstyr til FEB Judo Klub

2019-03_feb_judo_klub_dsc_5250FEB Judo Club blev stiftet af en gruppe venner i 1982. Det er en lille, lokal klub med 71 medlemmer i alderen 4 til 72 år. David Loquet fra VKR France er en aktiv del af klubben. Han startede for 14 år siden med sin dengang tre-årige datter, og i dag træner hans kone og to døtre med ham hver uge. Judo og Taiso (som er en blid træningsform, alle kan deltage i uanset alder og førlighed) er mere end bare fysisk træning. Man lærer også stærke værdier som selvkontrol, respekt, mod, ydmyghed, ærlighed, venskab, høflighed og ære.

Klubben kunne købe træningsudstyr (bl.a. sjippetove og træningselastikker), som de manglede, takket være Medarbejderfondens støtte.