Donationer

STØTTE TIL MEDARBEJDERE

VELOVERSTÅET NYREOPERATION HAR HJULPET KITTI

Som seksårig var Kitti Veiczers højre nyrefunktion helt nede på 6%, så operation var nødvendig for at fjerne den dårlige nyre og undgå, at den påvirkede den venstre nyre negativt.

”Det er skønt at have operationen bag os, så vi kan have helt almindelige hverdagsrutiner med arbejde, skole og børnehave”, siger Kittis far, Péter Veiczer, som har arbejdet hos VELUX  Magyarország LKR Kft. i mere end 10 år.

”Vi havde en del udgifter i forbindelse med hospitalsundersøgelser mv., så vi er meget glade for, at virksomheden er en del af en firmagruppe, som kan hjælpe medarbejdere og deres familier – det er faktisk ret unikt!”, afslutter Péter Veiczer.

Pengene fra Medarbejderfonden blev brugt til at lave et sterilt værelse til Kitti, så hun havde de bedste betingelser for at komme sig oven på nyreoperationen.

STØTTE TIL LOKALE PROJEKTER

BELGISK SKOLE MOBILISERER ELEVER TIL AT  CYKLE

Den belgiske folkeskole Saint-Joseph-aux-Champs har bygget et cykelskur til de mange cyklister. Skolen har i mere end to år arbejdet på at få eleverne til at cykle mere. De har bl.a. samarbejdet med den frivillige organisation Pro Velo, som tilbyder undervisning i at cykle sikkert i trafikken og færdes på en sund og bæredygtig måde. Desuden har flere skoleudflugter været med cyklen som transportmiddel.

Resultatet er, at dobbelt så mange elever nu cykler til og fra skolen. Men skolen manglede et ordentligt cykelskur.

Saint-Joseph-aux-Champs har omtrent 250 elever og 20 ansatte, og skolens forældreråd har arbejdet hårdt på at finansiere et nyt cykelskur.

Bevillingen fra Medarbejderfonden er gået til indkøb af cykelstativer, så endnu flere af skolens elever får mod på at færdes på cykel.