I VKR Gruppen husker vi vores medarbejdere og samfundet omkring os

SOCIAL ANSVARLIGHED ER EN DEL AF FUNDAMENTET

VKR-værdierSocialt ansvar og integritet har været centrale værdier for VKR Gruppen siden starten. I 1965 formulerede Villum Kann Rasmussen konceptet “mønstervirksomhed”, som siden dengang har været pejlemærke for VKR Gruppen.

I 1971 blev Villum Kann Rasmussen Fonden (i dag VILLUM FONDEN) stiftet, mens VELUX FONDEN blev stiftet i 1981. Fondene – tilsammen THE VELUX FOUNDATIONS – har siden bidraget til en bred vifte af almennyttige formål. De to fonde blev i 1991 suppleret af Medarbejderfond for VKR Gruppen, der fik til formål at hjælpe medarbejdere, hvis de kom ud for uventede ulykkelige hændelser, og støtte medarbejderes børn med uddannelseslegater.

Medarbejderfonden eksemplificerer tanken om mønstervirksomheden ved både at hjælpe medarbejdere og det omkringliggende samfund. På den måde lever Villum Kann Rasmussens ånd videre gennem blandt andet Medarbejderfonden, der også uddeler Villum Kann Rasmussen Prisen til medarbejdere, der yder en ekstraordinær indsats.

MØNSTERVIRKSOMHEDS-
MÅLSÆTNINGEN

“Firmagruppens formål er at oparbejde en række mønstervirksomheder, som samarbejder på mønsterværdig måde”

Siden Villum Kann Rasmussen i 1965 formulerede målsætningen om mønstervirksomheden, har VKR Gruppen arbejdet med den som pejlemærke.

En mønstervirksomhed arbejder med produkter, der er nyttige for samfundet; og den skal behandle sine kunder, leverandører, medarbejdere og aktionærer bedre end de fleste andre virksomheder.

Men en mønstervirksomhed skal også indtjene et overskud, så der er råd til vækst og sikkerhed for økonomisk uafhængighed.

Vi hædrer dem, der gør en særlig indsats

OM VILLUM KANN RASMUSSEN PRISEN

Medarbejderfonden uddeler hvert år Villum Kann Rasmussen Prisen til medarbejdere, der ud fra den enkeltes forudsætninger har ydet en exceptionel indsats, der er langt over det forventelige. Prismodtagerne vælges ud fra kvaliteter, der eksemplificerer Villum Kann Rasmussens Mønstervirksomhedsmålsætning;

•   Særligt engagement og høj loyalitet
•   En stor og kvalitetsbetonet arbejdsindsats
   Iderigdom og handlekraft
   Hjælpsomhed i forhold til kolleger
•   Smittende arbejdsglæde

Man kan ikke ansøge om at modtage prisen. De lokale indstillingsudvalg og selskabsledelser kan udvælge en kandidat blandt medarbejderne og formulerer en begrundelse, der videregives til bestyrelsen. Bestyrelsen vælger ud fra begrundelserne de medarbejdere, der modtager prisen det følgende år.

Prisen uddeles hvert år på Villum Kann Rasmussens fødselsdag 23. januar. Med prisen følger et diplom og en gave. Prisen er først og fremmest en anerkendelse af den eksemplariske indsats, som medarbejderne yder på deres helt egen måde rundt omkring i VKR Gruppen.

Hvis du mener, at en af dine kolleger har fortjent at være kandidat til prisen, kan du kontakte dit lokale indstillingsudvalg og gøre dem opmærksom på vedkommende.

”DET ER IKKE MIG, MEN DYGTIGE OG IDÉRIGE FOLK, SOM HAR OPBYGGET VIRKSOMHEDEN”.

Villum2
Villum Kann Rasmussen

Villum Kann Rasmussen Prisen
– årets prismodtagere

2020_v-n_egil_aarnesEGIL AARNES
VELUX Norge AS

Som uddannet tømrer er han ofte på byggepladser, hvor han med sin store fagekspertise assisterer ved komplekse vinduesinstallationer. Han er regionschef med ansvar for det største salgsområde i Norge; ud over salg og opfølgning indebærer jobbet også deltagelse i forhandlerarrangementer samt undervisning af håndværkere. Hans gode humør, store hjælpsomhed og positive indstilling gør ham til en meget afholdt kollega og samarbejdspartner.

2020_fac_frank_hyldal_beck-sorensenFRANK HYLDAL
BECH-SØRENSEN

VELFAC A/S, Ringkøbing

Har med succes anvendt sin brede salgserfaring i sine jobs dels som afdelingsleder og dels som teamleder i selskabet. Han er en vellidt og højt respekteret inspirator og drivkraft for sit team og en erfaren og fagligt dygtig rådgiver for kunderne. Han deler gerne ud af sine erfaringer, hvilket er uvurderligt ved oplæring af nye medarbejdere. Kvalitetsbevidst, nuanceret i sine holdninger og god til at se en sag fra flere vinkler er nogle af de egenskaber, der kendetegner ham.

2020_lkr-h_zoltan_egyedZOLTÁN EGYED
VELUX Magyarország LKR Kft.

Hans vindende personlighed og store viden inden for færdigvaretransport gør ham til en naturlig mentor, som alle henvender sig til. Selvudvikling, videndeling med og uddannelse af kollegerne er en stor drivkraft for ham. Han har et stort nationalt og internationalt netværk, og i firmagruppen er han højt respekteret for sin ekspertviden. Med ro og overblik selv i pressede situationer løser han opgaverne med sit team og gør arbejdspladsen til et godt sted at være.

2020_ob_birte_eriksenBIRTE ERIKSEN
A/S Østbirk Bygningsindustri

Hun er en stærk og empatisk person, som vil sine kolleger det bedste og har føling med, hvordan de har det. Med sit personlige overskud og forretningsmæssige overblik byder hun ind dér, hvor hun kan gøre en forskel og bidrage til, at alting kører gnidningsfrit. Hun er superbruger på rigtig mange værktøjer, og hun hjælper gerne kolleger med problemløsninger og forbedringer for at være med til at udvikle organisationen. Hun er et positivt menneske, der er yderst vellidt i organisationen.

2020_nb-pl_slawomir_glowackiSŁAWOMIR GŁOWACKI
NB Polska Sp. z o.o. (W)

Er automatiktekniker og reparatør i produktionen. Hans store viden om og indsigt i de forskellige maskiner gør, at han ved maskinstop altid finder en løsning og ”som ved et trylleslag” får maskinerne til at køre igen. Han er højt respekteret for sin faglighed, iderigdom og selvudvikling, som er til gavn for hele virksomheden. Hans indsats har ført til energibesparelser, kvalitetsforbedringer og øget arbejdssikkerhed, og som mentor for nye medarbejdere er han en uvurderlig ambassadør.

2020_rv_joan_oerbaek_hansenJOAN ØRBÆK HANSEN
Rationel Vinduer A/S

Hun er en stærk kulturbærer, som er åben for forandringer og god til at bygge bro mellem de forskellige kulturer i DOVISTA Gruppen. Med sit skarpe blik og sans for sprogets nuancer er hun i sit rette element i kommunikationsafdelingen, og hendes sans for detaljer kommer til udtryk i de mange og forskelligartede opgaver, hun varetager. Hun er meget afholdt, utrolig serviceminded i stort og småt, og på sin positive, stille og rolige facon sikrer hun, at intet og ingen er glemt.

2020_v-cz_milan_havelMILAN HAVEL
VELUX Česká republika, s.r.o.

Gennem hele sin lange karriere i selskabet har han arbejdet som områdesalgschef. Han bestræber sig på at være den bedste sælger i sine kunders øjne, og han nyder stor respekt blandt kunder og kolleger for sit store engagement, sin flid og hjælpsomhed. Hans positive energi, ansvarsbevidsthed og loyalitet inspirerer alle omkring ham, både privat og på arbejde. Han varetager sine opgaver med usvigelig entusiasme og er en rollemodel for alle.

2020_vkr_gitte_hemmingsenGITTE HEMMINGSEN
VKR Holding A/S

Som HR-ansvarlig og som leder af Medarbejderfondens sekretariat har arbejdet med mennesker altid været hen-des kerneområde. Hun går dedikeret og struktureret til sit arbejde og viser sin personlige og professionelle integritet hver dag. At hjælpe andre bringer hende stor glæde, og når det kommer til nye initiativer, arbejder hun altid aktivt for en løsning. Hendes loyalitet og professionelle styrker er yderst respekteret, og hun er afholdt af alle for sin positive og omsorgsfulde væremåde.

2020_sol-f_joly-yvesYVES JOLY
Velsol France S.A.S.

Begyndte som gaffeltruckfører og er i dag logistikassistent. Han er en del af det interne auditørkorps inden for sikkerhed, kvalitet, miljø og energi, og som problemløser i det daglige arbejde sørger han for, at processer og standarder overholdes. Hans gode humør, entusiasme og naturlige lederevner gør, at han er en fremragende mentor for nye medarbejdere. Han nyder at arbejde med mennesker og udfordringer, og blandt kolleger og samarbejdspartnere nyder han stor respekt.

2020_sni_lundqvist-christer-fritlagtCHRISTER LUNDQVIST
Snidex AB

Han har en omfattende viden og faglig ekspertise om vinduesproduktionens processer, som han med usvigeligt engagement har opnået i sin mangeårige tilknytning som produktionsmedarbejder i selskabet. Gennem årene har han bidraget med mange nyttige forbedringsforslag og -aktiviteter. Hans arbejdsglæde og dedikerede indsats smitter af på dem, der er så heldige at arbejde sammen med ham. Han er yderst hjælpsom, en god kollega og en vogter af firmaets værdier og produkter.

2020_v-fo_alexander_bengtson_loevendorfALEXANDER BENGTSON LØVENDORF
THE VELUX FOUNDATIONS

Som IT-ansvarlig for fondenes lokale systemer og for samarbejdet med firmagruppens IT-afdeling har han et stort internt og eksternt netværk, og han mere end opfylder de krav, det stiller til planlægning og samarbejde. Han nyder faglige udfordringer, er grundig og løsningsorienteret i sin tilgang til opgaver, og han er positiv og yderst hjælpsom. Han er en dygtig leder, en meget engageret kollega, og hans energi og musiske talent bidrager til den gode stemning på arbejdspladsen.

2020_v-gb_ian_mcraeIAN MCRAE
VELUX Company Ltd.

Hans mange år i VELUX selskabet som servicetekniker samt hans byggebrancheerfaring fra tidligere jobs gør ham til en uvurderlig videnbank for kunder og kolleger. De nyder godt af, at han hurtigt kan diagnosticere et problem og foreslå en pragmatisk løsning, der holder i den virkelige verden. Han er en velkendt og respekteret kollega, som benytter enhver lejlighed til at udvikle andre, og hans smittende engagement gør alverden for samarbejdet.

2020_kh-sk-f_jean-michel_noelJEAN MICHEL NOËL
KH-SK France S.A.S., Marnay

Som én af de første produktionsmedarbejdere efter fabrikken åbnede har han været med til at forme og implementere processer og maskiner i tilbehørsproduktionen. En optimistisk, munter og kompetent medarbejder, der har udviklet sig i takt med opgaverne. Han har bidraget væsentligt til holdånden ved at organisere sociale arrangementer for at styrke fællesskabet mellem selskabets to lokationer. Han er grundig og pålidelig, og er yderst respekteret af både kolleger og ledelse.

2020_v-b_wim_verreydtWIM VERREYDT
VELUX Belgium S.A.

Hans snedkerkompetencer, hans tekniske og administrative evner kommer alle i brug i hans job som servicetekniker. Han er en holdspiller, altid klar til at hjælpe, også selvom han som regel er ude hos kunderne. Når han er på kontoret, benytter han lejligheden til at drøfte relevante emner med kollegerne, der således får værdifuld markedsindsigt og vigtige tilbagemeldinger om produkterne. Han er en medarbejder, der på alle måder finder veje til at promovere VELUX brandet.

Downloadplakater