I VKR Gruppen husker vi vores medarbejdere og samfundet omkring os

SOCIAL ANSVARLIGHED ER EN DEL AF FUNDAMENTET

VKR-værdierSocialt ansvar og integritet har været centrale værdier for VKR Gruppen siden starten. I 1965 formulerede Villum Kann Rasmussen konceptet “mønstervirksomhed”, som siden dengang har været pejlemærke for VKR Gruppen.

I 1971 blev Villum Kann Rasmussen Fonden (i dag VILLUM FONDEN) stiftet, mens VELUX FONDEN blev stiftet i 1981. De to fonde – THE VELUX FOUNDATIONS – har siden bidraget til en bred vifte af almennyttige formål. De to fonde blev i 1991 suppleret af Medarbejderfond for VKR Gruppen, der fik til formål at hjælpe medarbejdere, hvis de kom ud for uventede ulykkelige hændelser, og støtte medarbejderes børn med uddannelseslegater.

Medarbejderfonden eksemplificerer tanken om mønstervirksomheden ved både at hjælpe medarbejdere og det omkringliggende samfund. På den måde lever Villum Kann Rasmussens ånd videre gennem blandt andet Medarbejderfonden, der også uddeler Villum Kann Rasmussen Prisen til medarbejdere, der yder en ekstraordinær indsats.

MØNSTERVIRKSOMHEDS-
MÅLSÆTNINGEN

“Firmagruppens formål er at oparbejde en række mønstervirksomheder, som samarbejder på mønsterværdig måde”

Siden Villum Kann Rasmussen i 1965 formulerede målsætningen om mønstervirksomheden, har VKR Gruppen arbejdet med den som pejlemærke.

En mønstervirksomhed er ifølge målsætningen en virksomhed, der arbejder med produkter, der er nyttige for samfundet. Samtidig skal den behandle sine kunder, leverandører, medarbejdere og aktionærer bedre, end de fleste andre virksomheder.

Men en mønstervirksomhed skal også indtjene et overskud, så der er råd til vækst og sikkerhed for økonomisk uafhængighed.

Det er det fundament, som VKR Gruppen er bygget på, og som Medarbejderfonden er eksempel på.

 

Vi hædrer dem, der gør en særlig indsats.

Villum Kann Rasmussen

Andre fonde

Medarbejderfonden er én af flere fonde i VKR Gruppen. Sammen med VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN fortsætter Medarbejderfonden grundlæggeren Villum Kann Rasmussens ønske om at give tilbage til det samfund, som virksomheden er en del af.

VILLUM FONDEN (stiftet 1971) støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning og formidling af forskning. Men fonden giver også støtte til større aktiviteter og projekter, der fokuserer på sociale og kulturelle områder eller miljø og bæredygtighed.

VELUX FONDEN (stiftet 1981) giver legater til ældre for at opmuntre dem til at gøre en indsats til glæde for sig selv og andre. Fonden har støttet forskning i aldring og øjensygdomme samt forskningen inden for humaniora. Fonden giver dog også donationer til kulturelle, miljømæssige, sociale og kunstneriske formål.

VKR-grafikpil-blue-miniLÆS MERE OM THE VELUX FOUNDATIONS

VKR-fond

“Det er ikke mig, men dygtige og idérige folk,
der har opbygget virksomheden.”

Villum Kann Rasmussen

 

VKR-grafikpil-blue-miniLÆS OM MEDARBEJDERFONDEN